Koerier West-Europa

Schakel een van onze koerieren in
voor sneltransport in West-Europa

De juiste oplossing

Sneltransport buiten Nederland? Houwers maakt het mogelijk om binnen 2 dagen uw goederen te verzenden in het buitenland.

Altijd op schema

Zodra wij al uw gegevens binnen hebben gekregen, staat onze koerier al klaar voor u.

Ervaren chauffeurs

Wij rijden volgens de CMR condities en hebben de juiste vergunningen in ons bezit.

Veilig en vertrouwd

Uw goederen worden voor vertrek stevig verpakt zodat alles netjes aankomt.

Altijd op de hoogte

Al onze medewerkers zijn voorzien van een mobiele telefoon en altijd bereikbaar voor u.

Uw goederen verzenden naar het buitenland? Geen probleem!

Internationaal verzekerd

Alle goederen die wij door West-Europa vervoeren zijn tot een bepaald bedrag verzekerd. Uw internationale zending is verzekerd op basis van de CMR condities. CMR, dat staat voor Convention Relative au Contrat de Transport International de Marchandises par Route (Conventie voor het Internationaal Vervoer van Zaken over de Weg), is van toepassing op al het vervoer over de weg, van of naar een land dat aangesloten is bij de conventie. Dit houdt in dat uw zending per kilogram is verzekerd. Bij schade is uw zending voor ongeveer €13,- per kg verzekerd. Het is altijd mogelijk uw zending bij te verzekeren.

De CMR is alleen niet van toepassing bij:

  • Vervoer voortvloeiend uit internationale postovereenkomsten;
  • Vervoer van overleden mensen of dieren;
  • Verhuizingen.

Wat te doen bij schade?

Mocht er schade of vertraging zijn, dan wordt de schadevergoeding berekend naar de waarde van de zaken op het moment (en de plaats) dat ze door de vervoerder in ontvangst zijn genomen. Er is echter sprake van een maximum, die 8,33 SDR (speciale trekkingsrechten) per kg (de tegenwaarde van de SDR in euro’s wordt dagelijks berekend, op het moment van schrijven heeft 1 SDR een waarde van 1,1886 euro) bedraagt. Naast de aansprakelijkheidslimiet is de vervoerder nog aansprakelijk voor kosten als vracht en douanerechten. Het maximum van deze vergoeding is de vrachtprijs.

U kunt zich wellicht voorstellen dat u veel geld kunt verliezen als er tijdens het transport iets gebeurt met uw hoogwaardige producten. U krijgt dan slechts een laag bedrag per kilogram vergoed. Het is daarom zeer verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten voor opslag en transport. U bent dan beter voorbereid op ongewenste ontwikkelingen tijdens transport, die u veel geld kunnen kosten.

Direct gesprek starten?